flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видалився до нарадчої кімнати у справі про обвинувачення двох російських військових за фактом порушення законів та звичаїв війни

26 травня 2022, 15:51

    Сьогодні суд видалився до нарадчої кімнати у кримінальній справі про обвинувачення двох військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оголошення судового рішення орієнтовно відбудеться 31 травня об 11 год 00 хв.

За матеріалами справи, 24 лютого 2022 року двоє російських військових – Бобикін Олександр Володимирович та Іванов Олександр Олексійович, один з яких був водієм-заряджаючим, а інший навідником БМ-21 «Град», здійснили артилерійські обстріли Харківщини з території Бєлгородської області РФ. Виконуючи злочинний наказ, військовослужбовці ЗС РФ зруйнували об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, житлові будинки у населених пунктах Козача Лопань  і Ветеринарне Харківського району. Після цього російські військовослужбовці перетнули кордон України та продовжили обстріли Харківщини. Після розгрому російської військової колони Збройними Силами України двоє окупантів були взяті у полон на території Харківської області.

Вказане кримінальне провадження розглядається судом одноособово, головуючий суддя  - Болибок Є.А.